15 maj 2022
15:00

Sundborns GoIF

Referat: Ulfshyttans IF A - Sundborns GoIF

I eftermiddags mötte fotbollsherrlaget Ulfshyttans IF borta på Ulfshyttans IP i vad som var en jämn match där hemmalaget drog det längsta strået. Joel Sjögren gjorde Sundborns ledningsmål på hörna i mitten av 1:a halvlek. Kort därpå kom kvitteringen och i början av 2:a halvlek kom matchavgörande 2-1.

Årets första match på naturgräs var i vanlig ordning inget skönspel från någon sida. På en ojämn plan med studsande bollar till höger och vänster fick båda lagen svårigheter i passningsspelet. Det blev mycket kamp, eller för att använda ett mer klassiskt begrepp: brunk. Mycket bollar i luften, kamp om andrabollar och många närkamper, däribland en del hårt och till viss del bryskt spel. Ett spel som garanterat gynnade det större och tyngre hemmalaget mer än gästerna.

Matchen börjar jämnt och båda lagen försöker komma fram i banan med längre bollar. Redan där frångår GoIF sitt sätt att spela. Det blir tydligt att många spelare är obekväma med att hålla boll efter marken. Varenda passning som slås efter gräs blir ett presstillfälle för motståndarna och där var Ulfshyttan mer aggressiva än GoIF idag. Hemmalaget gav herrarna väldigt lite tid med boll och de passningar som hann slås blev ofta okontrollerade tillika ivägstressade.

I 20:e minuten tar GoIF ledningen efter att Marcus Damberg hittar fram till bortre ytan med sin vänsterhörna där Joel Sjögren smugit sig fram och sätter till en enkel bredsida på volley. Men utjämningen kommer bara 7 minuter därpå när ett inlägg från hemmalagets högerkant tar vind och ställer Nabi Hussaini i målet varpå bollen slinker in under ribban. 1-1 står sig till paus.

2:a halvlek hinner knappt komma igång innan Ulfshyttan lyfter en boll bakom bortalagets backlinje som de rödklädda inte får bukt med. Efter lite tilltrasslande kommer en ulfshyttanspelare ner på kortlinjen och får in en kortare cutback som stöts in i mål. Tung start på 2:a halvlek för herrarna.

Sundborns spel lyfter sedan successivt under halvlekens gång och de avslutar med ett bra tryck mot motståndarnas mål, men skärpan i sista tredjedelen är inte där. Laget trycker på och skapar flera riktigt bra chanser som de inte kan förvalta. August Strömer, som kom in med en positiv energi i mitten av halvleken, kunde gott och väl ha fått en straff med sig i slutet, men idag var en sådan dag som herrarna inte fick sånt med sig heller. Ulfshyttan vinner i en match som skulle kunnat gå hur som helst.

Herrarna tar nya tag i veckan som kommer och har siktet inställt på den riktiga hemmapremiären som spelas mot Amsbergs SK kl 18 kommande söndag. Vi ses på Sundens IP!